Terug naar overzicht

Gong I

Titel Datum en tijd
Gong I 26 juni 10:00 - 17:30
Gong I 27 juni 10:00 - 17:30

Deze cursus voor volwassenen kent geen instroomeisen.

Met zijn indrukwekkende klankspectrum vult een tamtam gong gemakkelijk de ruimte en je kunt je hullen in zijn klanken. Het hele lichaam reageert op de trillingen van dit machtige instrument. Mede door deze lichamelijke ervaring brengt de tamtam ons in contact met onszelf.

Door de tamtam verantwoord en sensibelt te bespelen worden we uitgenodigd los te komen van denken, plannen en zorgen. Veel mensen ervaren een diepe ontspanning door eenvoudig te luisteren en de gong binnen te laten komen - een genot voor lichaam, ziel en geest. Krachtig bespeeld brengt de gong alle cellen in trilling, stimuleert de zelfhelende krachten en verzorgt ons met vitaliserende energie. Je voelt je fris en gestimuleerd.

Verantwoord en sensibel spelen op de gong vereist behoedzaamheid en aandacht. In de basiscursus staat dit meditatieve spel centraal. Je leert belangrijke technieken en ontdekt de verschillen tussen gongs.

We maken een uitstapje naar de bijzondere geluiden die je aan je gong kunt ontlokken.

Na dit weekend kun je de gong voor jezelf bespelen. Je kunt ook een eenvoudig 'klanktapijt' spelen voor een klankmeditatie of fantasiereis.

Na deze cursus kun je je spel verdiepen bij Gong II. Dan leer je te spelen voor een cliënt of groep.

inschrijfformulier 2021