Terug naar overzicht

Gong I

Titel Datum en tijd
Gong I 26 juni 10:00 - 27 juni 17:30

Met zijn indrukwekkende klankspectrum vult een tamtam gong gemakkelijk de ruimte en je kunt je hullen in zijn klanken. Het hele lichaam reageert op de trillingen van dit machtige instrument. Mede door deze lichamelijke ervaring brengt de tamtam ons in contact met onszelf.

Door de gong verantwoord en sensibelt te bespelen worden we uitgenodigd los te komen van denken, plannen en zorgen. Veel mensen ervaren een diepe ontspanning door eenvoudig te luisteren en de klanken binnen te laten komen - een genot voor lichaam, ziel en geest. Krachtig bespeeld brengt de gong alle cellen in trilling, stimuleert je zelfhelende krachten en verzorgt je met vitaliserende energie. Je voelt je fris en gestimuleerd.

Verantwoord en sensibel spelen op de gong vereist behoedzaamheid en aandacht. In deze basiscursus staat dat meditatieve spel centraal. Je leert belangrijke technieken veelgebruikte basistechnieken voor het bespelen van een tamtam en ontdekt de verschillen tussen gongs. Door aandacht te besteden aan een meditatieve basishouding kun je je gongspel verdiepen.

Je leert verschillende mogelijkheden van het instrument kennen en ontdekt hoe je daarop reageert. De gong staat bekend als een spiegel. Als je dit instrument tegemoet treedt als een gelijkwaardige metgezel, kan die ervaring je verrassende inzichten opleveren.

Elke gong heeft zijn eigen lied en je merkt hoe dat met jou resoneert. Je maakt kennis met verschillende kloppers en ervaart het effect ervan. Er is ook tijd voor een speels uitstapje naar bijzondere geluiden. Van oceaan tot jungle, de gong heeft het allemaal in zich.

In deze basiscursus speel je voor jezelf en voor een andere cursist. Er zijn voldoende gongs beschikbaar in verschillende maten.   

Na dit weekend kun je de gong voor jezelf bespelen. Je kunt ook een eenvoudig 'klanktapijt' spelen voor een klankmeditatie of fantasiereis.

Deze cursus is de instroomeis voor Gong II. In die cursus verdiept je je spel zodat je kunt werken met een cliënt of groep.

De basiscursus gong kent geen instroomeisen.

inschrijfformulier cursussen