Terug naar overzicht

Basisopleiding: Module II

Titel Datum en tijd
Basisopleiding: Module II 18 februari - 19 februari
Basisopleiding: Module II 08 augustus - 10 augustus
Basisopleiding: Module II 07 oktober - 08 oktober

Module II – Van ontspanning naar nieuwe ordening

(2 dagen –16 lesuren) 

Het doel van deze cursus is het uitbreiden van de mogelijkheden van de basisklankmassage en kennismaken met nieuwe klankelementen. Je leert hoe je een klankmassage gedifferentieerder vorm kunt geven.

De methode Peter Hess® sluit aan bij de visie van de integratieve geneeskunde (IG). Deze richt zich op gezondheid, welbevinden en mogelijkheden. Binnen IG wordt het feit dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam en psyche erkend en wordt deze kennis actief gebruikt in het proces van preventie en herstel. (…) IG is een wereldwijde beweging die in Amerika, Canada en Australië al geïnstitutionaliseerd is. (K.M. Bongers, I.A. von Rosenstiel, VieCurie Medisch Centrum Venlo, in het TIG-artikel-jaarboek 2009).

In deze module ontwikkel je een meer verfijnde waarneming en aandacht voor energetische samenhangen. Bij deze holistische methode hoort aandacht voor de kracht van het bewustzijn, de mentale focus en innerlijke houding bij je handelen als Peter Hess®-klankmasseur.

In deze cursus leer je nieuw technieken kennen om de instrumenten in te zetten. Dat maakt het mogelijk het zogenaamde ‘klankkader’ intensiever te ervaren. Je krijgt manieren aangereikt om  gezondheid te bevorderen en in balans te komen door klankschalen in te zetten.

Je leert te werken met de zenschaal en de fen-gong. Kennis wordt verdiept en er is aandacht voor visie op intuïtief handelen en vaardigheden om met een cliënt te resoneren.

Deze nieuwe aspecten bevorderen een waardenvrij kader en dat maakt ontwikkeling op meerdere vlakken mogelijk. Zo ontstaat een ideale basis voor gerichte samenwerking met cliënten. Door bewuste zelfwaarneming krijg je zicht op de invloeden in jezelf en de invloeden van buitenaf.

De inhoud van deze cursus is:

  • Lichaamsenergie en de betekenis hiervan voor het klankwerk
  • Waarneming van het eigen lichaamsveld
  • Waarneming van groepsenergie door gemeenschappelijke klank
  • Nieuwe technieken in de basisklankmassage
  • Uitbreiden van de klankmassage met zenschaal en fen-gong
  • Geleid en zelfstandig oefenen van de nieuwe elementen
  • Ontwikkeling van een oordeelvrije houding t.o.v. van cliënten en jezelf
  • Uitwisselen van ervaringen en reflectie

Je kunt deelnemen aan deze module nadat je Module I hebt afgerond.

Tijdens trainingsweken gelden andere lestijden.

inschrijfformulier