Terug naar overzicht

Basisopleiding, Klankmassage II

Titel Datum en tijd
Basisopleiding, Klankmassage II 10 oktober - 11 oktober
Basisopleiding, Klankmassage II 13 februari - 14 februari
Basisopleiding, Klankmassage II 16 oktober - 17 oktober

KLANKMASSAGE II – Van ontspanning naar nieuwe ordening

(2 dagen –16 lesuren) 

Het doel van deze cursus is het uitbreiden van de mogelijkheden van de basisklankmassage en kennismaken met nieuwe klankelementen. Je leert de klankmassage gedifferentieerder vorm te geven, te ervaren en in te zetten.

De methode Peter Hess® sluit aan bij de visie van de integratieve geneeskunde (IG). Deze richt zich op gezondheid, welbevinden en mogelijkheden. Binnen IG wordt het feit dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam en psyche erkend en wordt deze kennis actief gebruikt in het proces van preventie en herstel. (…) IG is een wereldwijde beweging die in Amerika, Canada en Australië al geïnstitutionaliseerd is. (K.M. Bongers, I.A. von Rosenstiel, VieCurie Medisch Centrum Venlo, in het TIG-artikel-jaarboek 2009).

Deze module richt zich op het ontwikkelen van een meer verfijnde waarneming en sensibiliteit voor energetische samenhangen. Er is aandacht voor de kracht van het bewustzijn, de mentale focus en innerlijke houding bij het handelen als Peter Hess®-klankmasseur, passend bij deze holistische methode.

In deze cursus leer je nieuw manieren kennen om de instrumenten in te zetten. Dat maakt het mogelijk het zogenaamde ‘klankkader’ intensiever te ervaren. Je krijgt manieren aangereikt om de gezondheid te bevorderen en in balans te komen met inzet van klankschalen. Je leert andere instrumenten kennen: de zenschaal en de fen-gong. Kennis wordt verdiept en er is aandacht voor visie op intuïtief handelen en vaardigheden om met een cliënt te resoneren.

Deze nieuwe aspecten bevorderen een waardenvrij kader, hetgeen ontwikkeling op meerdere vlakken mogelijk maakt. Zo ontstaat een ideale basis voor gerichte samenwerking met cliënten. Door bewuste zelfwaarneming krijg je zicht op de invloeden in jezelf en de invloeden van buitenaf.

De inhoud van deze cursus is:

  • Lichaamsenergie en de betekenis hiervan voor het klankwerk
  • Waarneming van het eigen lichaamsveld
  • Waarneming van groepsenergie door gemeenschappelijke klank
  • Nieuwe elementen in de basisklankmassage
  • Uitbreiden van de klankmassage met zenschaal en fen-gong
  • Geleid en zelfstandig oefenen van de nieuwe elementen
  • Ontwikkeling van een oordeelvrije houding t.o.v. van cliënten en jezelf
  • Uitwisselen van ervaringen en reflectie

Je kunt deelnemen aan deze module nadat je Klankmassage I hebt afgerond.

inschrijfformulier basisopleiding 2020

inschrijfformulier basisopleiding 2021