Terug naar overzicht

Fantasiereizen met klank

Titel Datum en tijd
Fantasiereizen met klank 22 september - 24 september

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag verhalen vertelt, meditatieve teksten of gedichten voorleest of met fantasie wil werken als coach of begeleider.

Fantasiereizen zijn zowel geschikt voor individuele sessies als voor groepswerk.

In deze training leer je hoe je de werking van fantasiereizen en teksten kunt verdiepen door de creatieve inzet van klankschalen en gongs. Door praktische oefeningen leer je prachtige ‘klankkleuren’ te schilderen die je vertellingen intenser maken. Je krijgt nuttige wenken voor het vormgeven van een professioneel aanbod. Zo ervaar je hoe je met nog meer plezier en gemak je verhaal, spookje, gedicht of meditatie over kunt brengen.

Taal kan iets magisch hebben. Via taal hebben we contact met andere mensen, presenteren we onszelf, vertellen we over ons leven en nodigen we anderen uit dat ook te doen. De manier waarop we taal gebruiken, zegt veel over onze omgang met onszelf en met het leven.

Taal kan de wereld vormgeven, vooral als we ze gebruiken voor denkbeeldige situaties. Voor luisteraars die in trance zijn, verandert elk woord dat je zegt in een beeld. Innerlijke beelden creëren op hun beurt een realiteit. Trance is een toestand van ontspanning die door harmonische klanken en verhalen en fantasiereizen kan ontstaan.

Zo kunnen fantasiereizen met klank helpen

  • nieuwe ideeën te ontwikkelen
  • gezonde wegen te herkennen
  • het gemakkelijker te maken om te leren
  • spiritualiteit (opnieuw) te ontdekken
  • creatieve oplossingen te vinden

 Dat is mogelijk wanneer je de taal zó gebruikt dat deze bij de luisteraars op geen enkele weerstand stuit. Een zachte taal, liefdevol en aandachtig.

Je leert zelf een fantasiereis te schrijven. Je krijgt een eenvoudig systeem dat je keer op keer kunt gebruiken voor het maken van je eigen teksten of het aanpassen van bestaande verhalen. Je kunt je fantasiereis bijvoorbeeld richten op een thema. Je leert om te schrijven voor de persoon of groep van je keuze. Samen met de klanken creëer je een bijzondere ervaring.

Tijdens de cursus wisselen ervaring, reflectie, oefeningen en theorie elkaar af. Vanzelfsprekend kun jij je heerlijk ontspannen bij de fantasiereizen die gegeven worden.

De cursus start op vrijdag om 17.00 uur en eindigt op zondag om 17.00 uur.

inschrijfformulier