Terug naar overzicht

Gong II

Titel Datum en tijd
Gong II 27 november - 28 november

Vervolgcursus gong

Het vereist behoedzaamheid, aandacht en  technische vaardigheid om een gong verantwoord en sensibel te bespelen voor een of meer luisteraars. Al deze aspecten komen aan bod in deze cursus. 

De cursus start met meditatief spel, een zogenaamd ‘klanktapijt’. Dat is de basis voor een meditatie of fantasiereis. Van daaruit leer je een waaier aan mogelijkheden kennen met dit fascinerende instrument, van fluisterzacht tot zeer krachtig.

Je ontdekt nieuwe kloppers die je in staat stellen het klankspectrum van je gong verder uit te breiden. We besteden aandacht aan speelhulpen waarmee je zeer hoge of juist zeer diepe tonen aan je gong kunt ontlokken. Deze bijzondere geluiden geven plezier en bieden extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld fantasiereizen of concerten. Je speelt niet alleen óp de gong, maar ook mét de gong. Zo ontdekt je verschillende mogelijkheden om op te treden met je gong, bijvoorbeeld een gongbad.

Ook leer je de gong kennen als een krachtig therapeutisch instrument. Naast toepassingsmogelijkheden leer je ook met welke grenzen je rekening moet houden.

Als je jouw omgang met je eigen gong wilt verdiepen, neem die dan mee.  Nodig is het niet, want er zijn voldoende instrumenten beschikbaar tijdens deze cursus.

Instroomeis: Basiscursus gong

inschrijfformulier 2021