Terug naar overzicht

Klankbegeleiding bij kanker

Titel Datum en tijd
Klankbegeleiding bij kanker 17 juli - 18 juli

Veel klankmasseurs voelen zich onzeker wanneer ze te maken krijgen met een cliënt met de diagnose kanker. Tijdens deze cursus merk je hoe die angst voor klankaanraking vermindert en je zelfvertrouwen groeit. Zo kun je een welkom klankaanbod doen aan mensen die te maken hebben met kanker.

Dat leer je door theoretische achtergronden en een reeks klanktechnieken. Je ervaart nieuwe technieken en leert om bekende technieken toe te toepassen in een nieuwe situatie.

Je leert o.a. hoe je lymfe kunt activeren met klank door middel van een aangename techniek waarbij je cliënt kan ontspannen. In de cursus komt verder aan bod hoe je jouw klankmassage nog specifieker kunt richten op de wensen en behoeften van je cliënt. We gaan in op de holistische werking van klank en klanktechnieken en eveneens op de rol van de intentie van de klankmasseur.

Er is ook aandacht voor de mensen rondom de kankerpatiënt en wat je voor hen kunt betekenen met klank. De ondertitel van deze cursus is dan ook ‘Met klankmassage het gezonde bevorderen’. 

Inhoud van de cursus:

 De fasen van het ziektebeeld en de reguliere behandeling ervan

  • Mogelijke bijwerkingen van de reguliere therapieën
  • Klanktechnieken voor individueel werk
  • Klanktechnieken voor groepen
  • De houding van de klankmasseur

We starten op zaterdag om 9.30 uur en werken tot 20.00 uur.

Op zondag is de eindtijd 18.00 uur.

BiankaPorträt.jpg (1.71 MB)