"Het is nu veel stiller in mijn hoofd."

Oorsuizen

Iemand die last heeft van oorsuizen neemt geluiden waar die niet tot een externe geluidsbron te herleiden zijn. Oorsuizen wordt ook wel tinnitus genoemd. Naar schatting heeft 10 tot 30% van de Nederlanders hier last van. Het is een beperkende aandoening die angst, depressie, slaap - en concentratiestoornissen kan veroorzaken. Soms trekken mensen zich door tinnitus uit sociale contacten terug. Veel mensen met tinnitus zijn moe en gespannen. Wie werkt heeft vaak meer pauzes nodig, kiest andere taken, werkt trager of wil zelfs stoppen met werken. Het is belangrijk dat een arts vaststelt of het daadwerkelijk om tinnitus gaat.

 

De mogelijkheden van klankmassage bij tinnitus

De Duitse KNO-arts PD Dr. Med. U.H. Ross heeft een methode ontwikkeld die de sociale en mentale gevolgen van tinnitus positief kan beïnvloeden. Hij combineert klankmassage met andere ondersteunende technieken. Dr. Ross baseert zich op recente neurologische inzichten en jarenlange ervaring. Zijn methode kan u helpen

  • Een beter inzicht te krijgen van de factoren die invloed hebben op uw tinnitus
  • Andere gedachten en gevoelens te verbinden met uw tinnitus
  • De waarneming van geluiden actief te beïnvloeden
  • Tinnitus constructief voor uw leven te gebruiken
  • De kwaliteit van uw leven los te zien van tinnitus

De meeste cliënten zijn al na vijf tot acht klankmassages tevreden over het behaalde resultaat.

Dr. Ross schreef dit artikel over de werking van klankmassage bij tinnitus. Over de werkzaamheid van deze methode leest u meer in dit artikel dat in het Friesch Dagblad verscheen.

Kosten

De eerste afspraak duurt anderhalf uur. Zo is er voldoende tijd voor het voorgesprek en een behandeling. Vervolgafspraken duren een uur.

Eerste afspraak: €90,00 (90 minuten)

Vervolgafspraak: €77,00 (60 minuten)

Klankpraktijk Sylvia Zijlstra is als complementair therapeut lid van beroepsorganisatie BATC. Veel ziektekostenverzekeraars werken samen met de BATC en vergoeden (deels) uw klankmassages, ook zonder verwijzing door een arts. Op uw polis kunt u nagaan of dat ook voor u het geval is. Over het algemeen valt dit onder de aanvullende verzekering.