Terug naar overzicht

Professionaliseren

Titel Datum en tijd
Professionaliseren 27 januari - 28 januari
Professionaliseren 21 oktober - 22 oktober

In deze cursus leer je hoe je je als klankmasseur heel precies af kunt stemmen op de behoeften van je cliënt. Alle technieken die tot de basis van onze methode behoren, komen aan de orde.

De ervaring leert dat professionals die al jarenlang met klank werken, bepaalde technieken uit de klankmethode over het hoofd zien. Voor klankmasseurs die een tijd geleden hun opleiding volgden, vormt deze cursus dan ook een  belangrijke aanvulling op wat destijds werd onderwezen. Immers, de methode ontwikkelt zich.

Klankmasseurs die recent werden opgeleid, merken hoe hun zelfvertrouwen groeit door deze cursus.

Tijdens de training bespreken we o.a. veel gestelde vragen over de grenzen van de eigen creativiteit binnen de kaders van de methode. Je leert hoe je een persoonsgerichte klankmassage kunt ontwerpen. Voor dit maatwerk is het net zo belangrijk om te weten wat je kunt doen als wat je kunt weglaten. En waarom. Op de cursusdagen kun je oefenen en praktijksituaties te bespreken.

We gaan werken met een set met kaartjes waarop alle technieken van de Peter Hess®-klankmassage staan afgebeeld. Dat is een praktisch hulpmiddel bij het ontwerpen van een klankmassage voor je cliënt. De kaartjes kunnen worden ingezet bij dossiervorming, evenals de daartoe ontwikkelde formulieren.

inschrijfformulier