Terug naar overzicht

Zwangerschap begeleiden met klank

Titel Datum en tijd
Zwangerschap begeleiden met klank 12 februari - 13 februari

Connie Henning is onze gastdocent in 2022. Zij is vroedvrouw en supervisor. Ze is opgeleid in craniosacraal therapie, hypnotherapie, muziektherapie en systeemtherapie. Connie is een van de grondleggers van de Peter Hess®-klankmassage. Ze is hoofd opleidingen bij het Peter Hess Instituut. Alle reden dus om erbij te zijn als zij haar rijke kennis en ervaring met ons komt delen in de cursus 'Zwangerschap begeleiden met klank'.

Cursusbeschrijving
Tijdens de zwangerschap worden zowel de moeder als het kind gevormd. In deze sensibele ontwikkelingsfase ontstaat en groeit een gezin. Met klanken en klankmassage kun je dit natuurlijk proces begeleiden en ondersteunen.    

De klanken begeleiden de aanstaande moeder naar de oeroude kennis over zwangerschap en geboorte dat iedere vrouw  in zich draagt. Zo kan ze de zwangerschap positief beleven en de geboorte vol vertrouwen tegemoet zien.

Deze cursus is bedoeld voor klankmasseurs die gericht willen werken met zwangere vrouwen. Zelfervaring vormt een belangrijk deel van de lessen.

 Cursusinhoud

  • De zelfwaarneming bevorderen
  • Vertrouwen overbrengen
  • De band met het kind stimuleren
  • Het eigen centrum versterken
  • Oog hebben voor de eigen wensen
  • Eigen doelen realiseren

Instroomeis: afgeronde basisopleiding in de Peter Hess®-klankmassage

Omvang: 16 lesuren. De cursus start op zaterdag om 10.00 uur. Over overige cursustijden beslissen we met de groep.

Een cursus door een gastdocent is een bijzondere kans. Geef je dus snel op. Het is mogelijk dat er een wachtlijst ontstaat. 

Opgave: aanmelding cursussen