Basisopleiding Module II

Terug naar overzicht

In deze module ontwikkel je een meer verfijnde waarneming en aandacht voor energetische samenhangen. Bij deze holistische methode hoort aandacht voor de kracht van het bewustzijn, de mentale focus en innerlijke houding bij je handelen als Peter Hess®-klankmasseur.

In deze cursus leer je nieuw technieken kennen om de instrumenten in te zetten. Dat maakt het mogelijk het zogenaamde ‘klankkader’ intensiever te ervaren. Je krijgt manieren aangereikt om  gezondheid te bevorderen en in balans te komen door klankschalen in te zetten.

Je leert te werken met de zenschaal en de fen-gong. Kennis wordt verdiept en er is aandacht voor visie op intuïtief handelen en vaardigheden om met een cliënt te resoneren.

Deze nieuwe aspecten bevorderen een oordeelvrij kader en dat maakt ontwikkeling op meerdere vlakken mogelijk. Zo ontstaat een ideale basis voor gerichte samenwerking met cliënten. Door bewuste zelfwaarneming krijg je zicht op de invloeden in jezelf en de invloeden van buitenaf.

De methode Peter Hess® sluit aan bij de visie van de integratieve geneeskunde (IG). Deze richt zich op gezondheid, welbevinden en mogelijkheden. Binnen IG wordt het feit dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam en psyche erkend en wordt deze kennis actief gebruikt in het proces van preventie en herstel. (…) IG is een wereldwijde beweging die in Amerika, Canada en Australië al geïnstitutionaliseerd is. (K.M. Bongers, I.A. von Rosenstiel, VieCurie Medisch Centrum Venlo, in het TIG-artikel-jaarboek 2009).

De inhoud van deze cursus is:

    Lichaamsenergie en de betekenis hiervan voor het klankwerk
    Waarneming van het eigen lichaamsveld
    Waarneming van groepsenergie door gemeenschappelijke klank
    Nieuwe technieken in de basisklankmassage
    Uitbreiden van de klankmassage met zenschaal en fen-gong
    Geleid en zelfstandig oefenen van de nieuwe elementen
    Ontwikkeling van een oordeelvrije houding t.o.v. cliënten en jezelf
    Uitwisselen van ervaringen en reflectie

Je kunt deelnemen aan deze module nadat je Module I hebt afgerond.

In mei kun je Module II volgen in Drongen, Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie.

Het bijbehorende moduleboek is bij de prijs inbegrepen.

Voor de cursus op 17-18 februari kun je niet meer inschrijven. De groep is vol. Er is nog wel ruimte in mei, augustus en oktober.

16
Module I
€ 325,00
06 augustus - 08 augustus
Direct inschrijven
05 oktober - 06 oktober
Direct inschrijven