De basisopleiding

De Peter Hess® Academie Nederland België verzorgt de opleiding tot klankmasseur volgens de methode Peter Hess®. Download hier de studiegids 2024

De basisopleiding is ontwikkeld voor volwassen cursisten met minimaal mbo denkniveau. We richten ons op professionals die de klanktechnieken toepassen in hun werk. Er zijn geen instroomeisen. De lessen zijn in het Nederlands. 

De opleiding kent 84 contacturen. We verwachten daarnaast dat je het lesmateriaal bestudeert, oefenmassages geeft en opleidingsmassages ontvangt. Dat is een investering van ongeveer 45 uur.

De basisopleiding is geaccrediteerd door organisaties als GRO, Register Vaktherapie, BATC en V&VN.
Ons opleidingsinstituut voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Je vindt ons daarom in het register van het CRKBO. De basisopleiding is hierdoor vrijgesteld van btw.

Na de Module I kun je lid worden van de internationale beroepsvereniging voor klankmassage-therapie.

If you'd rather communicate in English I can offer courses in that language. Please contact me for more information. It may be important to know that as a rule all our lessons are group lessons.


De basisopleiding in grote lijnen

Na de basisopleiding kun je de klanktechnieken professioneel inzetten. Je kunt je vestigen als klankmasseur of klank toepassen in je beroep.

We werken met klankschalen die speciaal voor therapeutisch werk zijn ontwikkeld. Deze therapieklankschalen maken onderdeel uit van de methode. Je kunt de instrumenten bij Klankpraktijk verwerven.

De basisopleiding bestaat uit tien lesdagen. Je kunt losse modules volgen of kiezen voor een trainingsweek waarin de  vier modules aan bod komen. In beide gevallen volgt na minimaal drie maanden het afsluitende supervisieweekend. Daarna ontvang je het certificaat van het Peter Hess® Instituut dat recht geeft op het gebruik van de beroepstitel 'Peter Hess®-klankmasseur'. Je hebt nu toegang tot een scala aan vervolgcursussen in binnen- en buitenland.

Elke module wordt ondersteund door een syllabus waarin de lesinhoud wordt verdiept.
Een examen vindt niet plaats.


Klik hier voor de inhoud van Module I

Klik hier voor de inhoud van Module II

Klik hier voor de inhoud van Module III/IV

Klik hier voor de inhoud van de supervisie

Het opleidingsprogramma van Peter Hess is overzichtelijk opgebouwd. De volgorde en de inhoud van de modules is wereldwijd gelijk. De Peter Hess® Academie Nederland België erkent modules die bij een Peter Hess® Academy elders gevolgd zijn.


Studiekosten 2024

De moduleboeken bij de prijs inbegrepen. Je kunt kiezen uit vijf mogelijkheden:
o    De complete basisopleiding, als geheel geboekt.  Betaling in termijnen € 1650,00
o    De complete basisopleiding, als geheel geboekt.  Betaling ineens na bevestiging € 1600,00
o    De weekcursus, bestaande uit de modules I - IV  € 1250,00 Sneek
o    De weekcursus, bestaande uit de modules I - IV met volpension in Drongen (BE)  € 1989,00
o    Losse cursus Sneek (Module I of II € 325,00;  Module III/IV € 650,00; Supervisie € 420,00)

Ook tijdens weekcursussen kun je een of meer modules volgen.

Losse cursussen en weekcursussen kun je via de site boeken.
Voor de andere mogelijkheden ontvang je een factuur. Wil je daarvoor je naam- en adresgegeven aan me mailen? Dat geldt ook als je een weekcursus in termijnen wilt betalen.

De opleiding is vrijgesteld van btw want de Peter Hess® Academie Nederland België is CRKBO-geregistreerd.

Kortingsregeling
Studenten hebben recht op 10% korting op de cursusprijs. Bij herhaling van een cursus kun je 50% korting krijgen. De kortingsregeling geldt alleen als je bij aanmelding een scan van het genoemde document meestuurt:
•    een geldig bewijs van inschrijving van je school of universiteit
•    een kopie van het certificaat van de cursus die je herhaalt

Tijdens de opleiding gebruiken we klankschalen van Peter Hess®, therapiekwaliteit. Deze gewaarmerkte instrumenten horen bij de methode. Er zijn ruim voldoende klankschalen en kloppers aanwezig om mee te werken. Je kunt de instrumenten ook verwerven.
Wie de complete basisopleiding binnen zes maanden doorloopt, mag het aangeschafte materiaal – indien onbeschadigd - gedurende de gehele opleidingsperiode onbeperkt en gratis ruilen. Zo kun je jouw ideale set in alle rust samenstellen.

Tussen Module III/IV en de supervisie ontvang je drie klankmassages. We trekken hiervoor 1,5 uur uit zodat je de klankmassage kunt bespreken met de klankmasseur. De prijs is € 75,00 per sessie. Je rekent dit met de betreffende klankmasseur af. Bij de beschrijving van Module III/IV vind je een namenlijst. Dit zijn de klankmasseurs waar je voor dit specifieke aanbod terecht kunt.

Verblijfskosten Sneek

Koffie, thee, fruit en koekjes staan in de pauzes voor je klaar. De overige verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Je kunt je lunch meebrengen. Er is een koelkast. Het is helaas niet mogelijk iets te verwarmen.

Veel mensen vinden het prettig om in de omgeving te overnachten. Sneek is een centrum voor toerisme en er zijn diverse verblijfsmogelijkheden in en om de stad, bijvoorbeeld in een hotel, B&B, bij vrienden op de fiets of op een camping. Het VVV kan je  een overzicht geven. Dit is de link naar hun site.


Na de basisopleiding

Om je technische vaardigheden actueel te houden en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied neem je minimaal eens per twee jaar deel aan een herhalingscursus. De eerste keer is dat de tweedaagse cursus Professionaliseren, daarna volstaat de terugkomdag.

Bij professioneel werken hoort dat je de kwaliteit van je vak op peil houdt. Daarom adviseren we je om lid te zijn van een intervisiegroep en regelmatig bijscholing te volgen.

Er zijn vervolgcursussen voor verschillende werkvelden.