Fantasiereizen met klank

Terug naar overzicht

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag verhalen vertelt, meditatieve teksten of gedichten voorleest of als begeleider met fantasie wil werken.

Met klankschalen en andere instrumenten kun je het effect van fantasiereizen en teksten verdiepen. Door praktische oefeningen leer je prachtige ‘klankkleuren’ te schilderen die je vertelling intenser maken. Je krijgt tips voor het vormgeven van een professioneel aanbod. Zo ervaar je hoe je met nog meer plezier en gemak een verhaal, spookje, gedicht of meditatie over kunt brengen.

Taal kan iets magisch hebben. Via taal hebben we contact met andere mensen, presenteren we onszelf, vertellen we over ons leven en nodigen we anderen uit dat ook te doen. De manier waarop we taal gebruiken, zegt veel over onze omgang met onszelf en met het leven.
Taal kan de wereld vormgeven, vooral als we ze gebruiken voor denkbeeldige situaties. Voor luisteraars die in trance zijn, verandert elk woord dat je zegt in een beeld. Innerlijke beelden creëren op hun beurt een realiteit. Trance is een toestand van ontspanning die door harmonische klanken en verhalen en fantasiereizen kan ontstaan.

Zo kunnen fantasiereizen met klank helpen

* nieuwe ideeën te ontwikkelen
* gezonde wegen te herkennen
*  het gemakkelijker te maken om te leren
* spiritualiteit (opnieuw) te ontdekken
* creatieve oplossingen te vinden

Dat  alles is mogelijk wanneer je taal zó gebruikt dat je woorden bij je luisteraars geen weerstand oproepen. We gebruiken dus zachte taal, liefdevol en aandachtig.

Je leert zelf een tekst te schrijven. Richt je jouw fantasiereis op een thema? Schrijf je voor een bepaalde persoon of groep? Je krijgt een eenvoudig systeem dat je steeds opnieuw kunt gebruiken voor het maken van je eigen teksten of het aanpassen van bestaande verhalen. Samen met de klanken creëer je een bijzondere ervaring. Je kunt je klankreis op allerlei plekken en momenten aanbieden: in een verpleegtehuis, tijdens een les, in een tuin of kerk. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens de cursus wisselen ervaring, reflectie, oefeningen en theorie elkaar af. Vanzelfsprekend kun jij je heerlijk ontspannen bij de fantasiereizen die gegeven worden.


24 lesuren
geen
€ 475,00
20 september - 22 september
Direct inschrijven