Genezingsprocessen begeleiden met klank

Terug naar overzicht

De Peter Hess®-klankmassage is een complementaire methode die veel kan bijdragen aan genezingsprocessen. De meeste ziekten brengen stress mee, daarom is ontspanning belangrijk.
Klankschalen bieden verschillende mogelijkheden ter ondersteuning van het genezingsproces. Ook als er geen zicht is op volledige genezing, kan klank een waardevolle partner zijn voor de patiënt en diens naasten.

Je gebruikt de grondvorm van de technieken uit de basisopleiding en werkt vanuit het vertrouwde uitgangspunt: handeling volgt intentie.  Dat betekent dat je precies moet weten wat je doet en waarom. Alleen dan kan je doelgerichte klankaanbod een positief effect hebben.  
We werken aan de hand van de praktijksituaties die cursisten inbrengen. Zo kunnen bijvoorbeeld slaapstoornissen, spijsverteringsproblemen, pijnklachten en angsten aan bod komen. Je leert hoe je met klank kunt werken en waar grenzen zijn.

Mogelijk pas jij de Peter Hess®-klankmethoden toe in een ziekenhuis, verzorgingshuis of revalidatiecentrum. Tijdens de cursus is aandacht voor situaties waarin een gewone klankmassage onmogelijk is. 

Er zijn eenvoudige klanktechnieken die je door kunt geven aan cliënten en familieleden. Zij kunnen die daarna zelf toepassen.

Tijdens de cursus kun je bijzondere klankmaterialen en hulpmiddelen verkennen die het gemakkelijker maken om in te spelen op de speciale behoeften van mensen die bedlegerig zijn of een lichamelijke beperking hebben.16 lesuren
Professionaliseren
€ 325,00
30 november
Direct inschrijven