Gong, basiscursus

Terug naar overzicht

Met zijn indrukwekkende klankspectrum vult een tamtam gong gemakkelijk de ruimte en je kunt je hullen in zijn klanken. Het hele lichaam reageert op de trillingen van dit machtige instrument. Mede door deze lichamelijke ervaring brengt de tamtam ons in contact met onszelf.

Door de gong verantwoord en sensibel te bespelen kun je loskomen van gedachten, plannen en zorgen. Veel mensen ervaren een diepe ontspanning door eenvoudig te luisteren en de klanken binnen te laten komen - een genot voor lichaam, ziel en geest. Wanneer je krachtig speelt, brengt de gong al je cellen in trilling. Je voelt je fris en gestimuleerd.

Verantwoord en sensibel gongspel vereist behoedzaamheid. Je leert veelgebruikte basistechnieken en ontdekt de verschillen tussen gongs.

De gong staat bekend als een spiegel. Als je dit instrument tegemoet treedt als een gelijkwaardige metgezel, kan dat je verrassende inzichten opleveren.

Je maakt kennis met verschillende kloppers en ervaart het effect ervan. Een gong heeft bijzondere geluiden in zich, van oceaan tot jungle.

In deze basiscursus speel je voor jezelf en voor een andere cursist. Er zijn voldoende gongs beschikbaar in verschillende maten.  

Na dit weekend kun je de gong voor jezelf bespelen. Je kunt ook een eenvoudig 'klanktapijt' spelen voor een klankmeditatie of fantasiereis.

Als het weer het toelaat, spelen we op zondagmiddag tussen de druiven in de wijngaard.

Deze cursus is de instroomeis voor Gong II. In die cursus verdiept je je spel zodat je kunt werken met een cliënt of groep.

De Basiscursus Gong kent geen instroomeisen.

16 lesuren
geen
€ 325,00
22 juni - 23 juni
Direct inschrijven