"Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal. ~ Albert Einstein"

Klankreis - de ‘reis’ verschilt, de ontspanning is elke keer gelijk

Stel u voor… U gaat lekker liggen of zitten, sluit de ogen en hoort prachtige klanken… Terwijl u dieper en dieper ontspant, klinken woorden. Uw innerlijke reis begint… uw klankreis.

 

Wat is een klankreis?

Een klankreis is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De instrumenten bevorderen de ontspanning en geven het verhaal kleur. Een klankreis heeft als doel om op ontspannen wijze inzicht te vergroten. Mogelijke thema’s zijn: kracht, vrijheid, nieuwe wegen, wijsheid, delen, bergwandeling. Ook de tijd van het jaar kan een thema zijn, bijvoorbeeld volle maan of Pasen.

De aandacht tijdens een klankreis lijkt op meditatieve aandacht. De hersenen worden zó aangesproken dat de creativiteit toeneemt. Bestaande denkpatronen kunnen plaatsmaken voor nieuwe gedachten. Zo kunt u tot verfrissende inzichten komen en uw zelfkennis vergroten.

Op 1 april 2018 vond een bijzondere klankreis plaats bij Tresoar, het Fries Histoarisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. Op deze opname hoort u hoe dichter Geart Tigchelaar zijn werk voordraagt, met klanken door Sylvia Zijlstra.

Bijzonderheden

Op dinsdagavond kunt u deelnemen aan een klankreis. U bent welkom vanaf 20.10 uur. Dan is er thee. De klankreis duurt van 20.30- 21.30 uur. Graag opgeven via tel. nr. 06 2808 4519.
Toegang: € 10,00 p.p. of 10 klankreizen voor € 90,00 (knipkaart).

Tijdens schoolvakanties is er geen klankreis. In de agenda vindt u actuele informatie, o.a. het thema van die week.

Klankpraktijk verzorgt klankreizen op maat voor jong en oud. Dat kan in het Nederlands, Fries, Duits of Engels. Denk eens aan een klankreis thuis, in een verzorgingstehuis of kerk. U kunt zelf het thema kiezen.

Wilt u zelf klankreizen geven? Na het seminar ‘Fantasiereizen met klank’ bent u er klaar voor!