Klankreis

Klankreis - de ‘reis’ verschilt, de ontspanning is elke keer gelijk

Stel je voor… Je gaat lekker liggen of zitten, sluit de ogen en hoort prachtige klanken… Terwijl je dieper en dieper ontspant, klinken woorden. Je innerlijke reis begint… je klankreis.

Wat is een klankreis?

Een klankreis is een geleide fantasie waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. De instrumenten bevorderen de ontspanning en geven het verhaal kleur. Een klankreis heeft als doel om op ontspannen wijze inzicht te vergroten. Mogelijke thema’s zijn: kracht, vrijheid, nieuwe wegen, wijsheid, delen, bergwandeling. Ook de tijd van het jaar kan een thema zijn, bijvoorbeeld volle maan of Pasen.

De aandacht tijdens een klankreis lijkt op meditatieve aandacht. De hersenen worden zó aangesproken dat creativiteit toeneemt. Bestaande denkpatronen kunnen plaatsmaken voor nieuwe gedachten. Zo kun je tot verfrissende inzichten komen en je zelfkennis vergroten.

Op 1 april 2018 vond een bijzondere klankreis plaats bij Tresoar, het Fries Histoarisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. Op deze opname hoor je hoe dichter Geart Tigchelaar zijn werk voordraagt, Sylvia Zijlstra verzorgt de klanken.

Je kunt ook luisteren naar de podcast. Er zijn informatieve podcasts en klankreizen, Je ziet het verschil heel gemakkelijk. https://open.spotify.com/show/0ciTWumrYJtdqXqkNWEAbG

Klankpraktijk verzorgt klankreizen op maat voor jong en oud. Dat kan in het Nederlands, Fries, Duits of Engels en je mag zelf het thema aandragen. Denk eens aan een klankreis thuis of in een verzorgingstehuis.

Een klankdienst is een speciale klankreis. De klankdienst wordt georganiseerd door een kerkgenootschap en is voor iedereen toegankelijk.

Wil je zelf klankreizen geven? Na de cursus ‘Fantasiereizen met klank’ bent je er klaar voor!